Loading...

5. ХҮНС, ХООЛ ҮЙЛДВЭРЛЭЛИЙН АЖИЛТНУУДАД ЗОРИУЛСАН ЗӨВЛӨМЖ

  • Гарын ариун цэврийг сайтар сахин, савантай бүлээн усаар 20 секундаас багагүй хугацаатай угаах
  • Нэг удаагийн бээлий, амны хаалт зэрэг хувийн хамгаалах хэрэгслийг бүрэн,  зөв хэрэглэх, бээлийг бохирдох бүр сольж, солих хооронд гараа угаадаг байх
  • Хувийн хамгаалах хэрэгслийг цэвэр өмсөж хэвших
  • Спиртэн суурьтай гар ариутгагч байнга хэрэглэх
  • Ам, хамраа алчуур, цаасан алчуураар дарж ханиалгаж, найтаах, гараа сайтар угаах
  • Үйлдвэрлэлийн ажлын байранд өөр хоорондоо зайнаас харилцах
  • Гар ихээр хүрэлцдэг тоног төхөөрөмжийн гадаргуу, ажлын ширээ, хаалганы бариул зэргийг байнга арчиж цэвэрлэж, халдваргүйжүүлэх
  • Эрүүл мэндийн байдал муу байгаа бол байгууллагадаа мэдэгдэн, эмнэлэгийн тусламж, зөвлөгөө авах
  • Үйлчлүүлэгчтэй 1-1,5 метрийн хэмжээтэй зайнаас харьцах

Эх үүсвэр: “Ковид -19 ба хүнсний аюулгүй байдал: Хүнсний бизнес эрхлэгчдэд зориулсан зөвлөмж”. 2020.04-р сар. ДЭМБ, ДХХААБ

 

2020-05-06T09:17:16+00:00

Leave A Comment